התרחבות של ורידי האשך בני בן 20 וסובל משינוי צורה באחד האשכים. הוא היה א
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

התרחבות של ורידי האשך בני בן 20 וסובל משינוי צורה באחד האשכים. הוא היה אצל אורולוג שאמר שזה קשור לצינור דם באשך ושזה יכול לגרום להפרעה בפוריות. האורולוג שלח אותו לבדיקת זרע ולפי תוצאות הבדיקה יחליט אם כדאי שיעבור ניתוח. בבקשה הסבירו לי מה ה

תשובה:
התופעה שאת מתארת מכונה varicocele (וריקוצלה), והיא מתארת התרחבות של ורידי האשך (כמו שמתרחש לעיתים בוורידים ברגליים). ואריקוצלה עשויה לגרום לעיתים לכאב או לתחושת אי נוחות במאמץ, ולעיתים להפרעה ביצירת הזרע. יש כיום טיפולים כירורגיים פשוטים לטיפול בבעיה זו ואכן ההוריה (אינדיקציה) לטיפול תלויה בתסמינים ובייצור הזרע. [27/04/2001]