מינון שונה של אספירין לדילול הדם
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני שנים היתה לי פגיעה מוחית קלה . מאז אני מקבל אספירין . מה ההבדל בין 325 מ"ג לבין 80 מ"ג ? לאחרונה אני שומע שאין הבדל מבחינת דילול הדם . .האם זה נכון שאין הבדל? במקרה זה אחסוך לעצמי סיבוכים בקיבה. מציינים שיש לקחת אספירין אחרי ארוחה. האם פרוסת ל

תשובה:
אכן, מחקרים הראו כי אין הבדל משמעותי ביעילות של אספירין בין המינונים הגבוהים לנמוכים, וכדי לצמצם עד למינימום את תופעות הלוואי של אספירין במערכת העיכול, יהיה הגיוני יותר לקחת את המינון הנמוך היעיל ביותר (75 מ"ג). פרוסת לחם עם גבינה תספיק כדי למנוע את גירוי הקיבה .גם שתיה של שתי כוסות מים או חלב יעשו עבודה טובה. לטבע יש מוצר אספירין אחד שנקרא טבעפירין והוא במינון של 100 מ"ג.