צילום MRI ובעיות בחוט השדרה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אמי סובלת מהממצאים הבאים: תוצאות M.R.I צ 6-7: בקע דיסקלי שמאלי, גורם אימפרסיה ממוקמת על הרצס הלטרלי השמאלי וחלקו הפנימי של הנקב הסמוך. ההשפעה על החוט מעטה בלבד,ללא אות אבנורמלי בתוכו. צ 5-6: בלט ושינויים דיסקוגניים. אימפרסיה בולטת למדי של השק, עם

תשובה:
קשה לענות על שאלותייך בלי לראות את הצילומים. לצערי התשובה הכתובה לרוב לא נותנת אינפומציה המספיקה לקבוע האם יש לחץ משמעותי על חוט השדרה (דבר שיכול לסכן את תפקוד הידיים והרגליים בעתיד), וכנגזרת מזה את הצורך בניתוח. יש טיפולי כאב לא ניתוחיים רבים, אך אם יש לחץ משמעותי על חוט השדרה, יש צורך בניתוח כדי לשחררו ולמנוע הידרדרות תפקודית. דר' מיכאל מילגרם