לאחר בדיקה של כירורג, אובחן אצלי טחור טרומבואי (טחור עם קריש דם). הטחור
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחר בדיקה של כירורג, אובחן אצלי טחור טרומבואי (טחור עם קריש דם). הטחור נפוח מאוד וגורם לי לכאבים עזים, בעיקר ביציאות. הטיפול שקיבלתי הוא אמבטיות ישיבה ומשחות אך הדבר לא עוזר. האם במקרה כזה יש אפשרות "לפתוח" את הטחור אצל כירורג ולהוציא את קריש הד

תשובה:
טחורים חיצוניים עשויים ליצור נפיחות כואבת כאשר יש בתוכם קריש דם. הטיפול הרפואי כולל אמצעים שמרניים תחילה על מנת להקל על התסמינים, והם - אמבטיות עם מים חמים מספר פעמים ביום למשך כ 10 דקות, ומשחה מאלחשת. במקרים שלא די בכך, ניתן בהחלט לטפל ע"י פתיחה של הטחור וניקוזו. מדובר בפעולה כירורגית קטנה שלא כרוכה בהרדמה. על מנת למנוע חזרה של הטחורים יש לשמור על תזונה עתירת סיבים ושתית 6-8 כוסות ליום.