דלג לתוכן

אני בת 31, אני חולה במניה דפרסיה, ומטופלת אצל פסיכיאטר ב 7 השנים האחרונ

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/04/2004 תאריך עדכון: 05/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 31, אני חולה במניה דפרסיה, ומטופלת אצל פסיכיאטר ב 7 השנים האחרונות. לאחרונה (לדעתי בשנה -שנה וחצי האחרונות) הפסיכיאטר שלי נתן לי תרופה - ריספרדל בנוסף לליתיום אותו אני נוטלת דרך קבע. הריספרדל החליף את הקלונקס אותו לקחתי קודם לכן. בחודש- חו

תשובה:

נראה שאבחנת נכון ככל הנראה, ושמדובר בתופעת לוואי של ריספרדל. התרופה עשויה לגרום לרמה גבוהה של ההורמון פרולקטין בדם, אשר תסמיניה הם גודש ודליפת חלב מן השד, הפרעות במחזור וירידה בפוריות. במקרה כזה יש לשקול הפסקת התרופה והחלפתה באחרת, בהתייעצות עם הפסיכיאטר. מומלץ למדוד רמות פרולקטין בדם ולפעול בהתאם. לגבי MRI אם הפסקת התרופה תמתן את רמות הפרולקטין הרי שאין צורך בבדיקה קרוב לודאי.

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר זאב מיקלר
ד"ר זאב מיקלר רפואת שיניים
ד"ר שניר הלר
ד"ר שניר הלר אורתופדיה
ד"ר טוקוב סלומון
ד"ר טוקוב סלומון רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו