דלג לתוכן

אני חולת אפילפסיה הנמצאת בשבוע 29 להריונה. אני לוקחת למיקטל (למוטריגין)

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/04/2004 תאריך עדכון: 05/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני חולת אפילפסיה הנמצאת בשבוע 29 להריונה. אני לוקחת למיקטל (למוטריגין) במינון של 500 מ"ג ליום. הבנתי כי יש אינפורמציה חדשה לגבי חדירת התרופה אל השליה, והשפעתה על העובר. הייתי רוצה לקבל מידע עדכני על הנושא.

תשובה:

התרופה נחשבת לבטוחה יחסית בשימוש בהריון, למרות שהתרופה חודרת מהר דרך השליה למערכת הדם העוברית. ההנקה, עם זאת, גורמת לרמות גבוהות אף יותר של למיקטל ביילודים, מאשר בהריון, ויש שאלה האם היא מומלצת במקרה כזה. אני מציעה שתחפשי חומר עדכני במאמרים הבאים- www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed...14653845
רופאים בתחום
ד"ר מיכאל שפרינץ
ד"ר מיכאל שפרינץ פסיכיאטריה
פרופ' פבל קרוגליאק
פרופ' פבל קרוגליאק גסטרואנטרולוגיה
פרופ' חיים ביטרמן
פרופ' חיים ביטרמן פנימית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו