דלג לתוכן

סיימתי נטילת מפלוקווין לאחר טיול באפריקה. אתמול לקחתי את הכדור האחרון. ק

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 01/01/0001 תאריך עדכון: 05/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

סיימתי נטילת מפלוקווין לאחר טיול באפריקה. אתמול לקחתי את הכדור האחרון. קיימתי יחסי מין והקונדום נקרע. 1. אילו נזקים עלולים להיות לעובר כתוצאה מהתעברות בזמן לקיחת מפלוקווין? 2. האם הנזקים הם כאלו שעליי לקחת את גלולת "היום שאחרי" ?

תשובה:

ההמלצה היא להשתמש באמצעי מניעה עד חודשיים לאחר סיום הטיפול במפלוקווין. מפלוקווין מוגדרת בדרגת סיכון C. ניסויים בבעלי חיים במנות הגבוהות פי 5- 20 מהמנות המקובלות בבני אדם הראו פגיעה בעוברים. הניסיון הקליני בבני אדם לא הראה השפעה רעילה או טרטוגנית (שגורמת לפגם התפתחותי בעובר) של מפלוקווין, ולא נראתה עלייה בסיכון להפלה, למשקל נמוך, לפגמים נוירולוגיים, או לפגמים מולדים אחרים. יחד עם זאת, קיים סיכון אפשרי ללידת- מת. הסיכון גבוה יותר בזמן הטרימסטר הראשון להריון. מכל מקום, כדאי להיוועץ בגינקולוג.
רופאים בתחום
ד"ר פבלו בוקסנבוים
ד"ר פבלו בוקסנבוים הרדמה
ד"ר ארווין סנטו
ד"ר ארווין סנטו גסטרואנטרולוגיה
ד"ר יקי כהן
ד"ר יקי כהן אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו