לאחרונה התחלתי להשתמש בכדורי סימבאסטאטין 10 מ"ג (רמת כולסטרול כללי: 42
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחרונה התחלתי להשתמש בכדורי סימבאסטאטין 10 מ"ג (רמת כולסטרול כללי: 42-46, HDL: 160-165, LDL: 240-250). לאיזון לחץ הדם אני מקבל דוקסאזוסין (דוקסלוק). בנוסף אני מבצע פעילות ספורטיבית. לאחרונה עלה לחץ הדם, וגם הרגשתי דופק מוגבר. כמו-כן אני חש חולש

תשובה:
רמת הכולסטרול שלך היא גבולית, ויש צורך להמשיך בטיפול ובמעקב אחר רמות השומנים. לגבי לחץ הדם, עליך לעקוב אחר לחץ הדם ולדווח על כך לרופא המטפל שיבדוק אם יש צורך בשינוי המינון או התרופה. סימבאסטאטין עלולה לגרום לחולשה ולכאבי שרירים. חשוב לדווח על כך לרופא כדי לבדוק אפשרות לשינוי במינון או בתרופה.