דלג לתוכן

איחור במחזור של חודש ותוצאות בדיקות הריון שליליות

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 01/01/2006 תאריך עדכון: 05/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 22. נטלתי גלולות למניעת הריון במשך שנתים. לאחר מכן הפסקתי לפי המלצה של רופאת נשים, מכיוון שהתגלתה אצלי פיברואדנומה בשד השמאלי בגודל של כ- 2.5 ס"מ. הפסקתי את נטילת הגלולות לפני ארבעה חודשים, קיבלתי פעמים וסת יחסית סדירה. נכון להיום אני באיחור

תשובה:

אני מניחה שהכדורים שקיבלת מהרופאה היו אוטרוגסטן או סוג אחר של פרוגסטרון. האם היית בהריון בעבר? האם עברת גרידה? האם היית בדיאטה רצינית בזמן האחרון? האם הופיעו לאחרונה סימנים של תת- פעילות בלוטת התריס: עייפות? אי סבילות לקור? היעדר וסת יכול להיות סימן של תת -פעילות הבלוטה. במידה ואף אחד מהנ"ל לא קרה, ואם הווסת לא מופיעה, עלייך לגשת שוב לרופאת הנשים המטפלת שלך ולהיבדק על ידה. מומלץ גם לעשות בדיקת אולטרסאונד וגינלית כדי לבדוק את עובי הרירית ברחם. כדאי לעשות גם בדיקה לפרופיל הורמונלי במידה והבעיה לא נפתרה. כמו כן מומלץ שתחזרי על בדיקת TSH על מנת לוודא שאת לא נכנסת למצב של תת-פעילות בלוטת התריס.
רופאים בתחום
ד"ר אירינה יפימוב
ד"ר אירינה יפימוב עיניים
ד"ר שמואל יורב
ד"ר שמואל יורב עור ומין
ד"ר ברוך עובדיה
ד"ר ברוך עובדיה גסטרואנטרולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו