האם פעילות גופנית מומלצת לאנשים הסובלים ממחלת אלצהיימר?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם פעילות גופנית מומלצת לאנשים הסובלים ממחלת אלצהיימר?

תשובה:

פעילות גופנית צופנת בחובה יתרונות רבים לאנשים הסובלים ממחלת אלצהיימר. היתרונות העיקריים כוללים כוח גופני מוגבר, סיבולת גופנית וסיבולת לב-ריאה משופרות. התעמלות יכולה גם להגביר את רמת האנרגיה ולשפר את מצב הרוח ואת השינה. התעמלות גם עוזרת לסובלים מאלצהיימר לשמר את כישוריהם המוטוריים ולשפר את שיווי המשקל, ודבר זה בתורו יכול למנוע פציעה רצינית כתוצאה מנפילות. יתרה מזאת, התעמול יכולה לשפר את התפקוד המוחי.

סוג ההתעמלות המתאימה לאדם הסובל ממחלת אלצהיימר, כמו גם עצימות הפעילות, תלויים בדרגת הפגיעה. אנשים בשלב המוקדם של המחלה עשויים ליהנות מפעילויות כמו הליכה, כדורת, ריקודים, גולף ושחייה, אולם השגחה עשויה להידרש. השגחה מרובה יותר עשויה להידרש ככל שהמחלה מתקדמת. מוטב להימנע מפעילויות העלולות להוביל לפציעה.

חשוב לשוחח עם הרופא המטפל לפני תחילת תוכנית התעמלות.