בלוטת לימפה נפוחה מאחורי האוזן
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני מספר ימים הרגשתי מין גוש מאחורי אוזן ימין (לא בתנוך-ממש באוזן). בנגיעה זה כואב מאוד והגוש קשה יחסית. אני קצת היפוכונדרית, אז לפני פניה לרופא רציתי לדעת מה זה יכול להיות.

תשובה:
קשה להגיע לאבחנה על סמך שאלתך, אך סביר להניח שמדובר בבלוטת לימפה. באזור הסובב את האוזן יש הרבה בלוטות לימפה אשר נוטות להתנפח ולכאוב בזמן דלקת המתפתחת בגוף. כדי לאבחן את הבעיה ולקבל טיפול מתאים, אני מייעץ לך לפנות לרופא המשפחה המטפל בקהילה או לרופא אף-אוזן-גרון על מנת שיוכלו לבצע בדיקה פיזיקלית נאותה ולערוך בדיקות נוספות, במידה ויש צורך. ד"ר גיל טאובר - אינפומד