מה גורם לתסמיני תסמונת המעי הרגיז?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מה גורם לתסמיני תסמונת המעי הרגיז?

תשובה:

חוקרים גילו כי, מסיבות שאינן ידועות, המעיים של אנשים הלוקים בתסמונת המעי הרגיז רגישים יותר מן הרגיל ומגיבים לדברים שלא היו מטרידים אנשים אחרים. לדוגמא, שרירי המעי הגס עלולים להתכווץ יתר על המידה לאחר האכילה. התכווצויות אלה עלולות לגרום לעוויתות ולשלשול במהלך ארוחה או זמן קצר לאחריה. עצבי המעי הגס עלולים להיות רגישים יתר על המידה להימתחות המעי (בשל גזים, לדוגמא), דבר שיגרום לעוויתות או כאבים. תזונה ומתח משחקים אף הם תפקיד בתסמונת המעי הרגיז אצל אנשים רבים, בין אם בגרימת התסמינים או בהחרפתם.

אצל נשים, תסמיניה של תסמונת המעי הגס עלולים להחריף במהלך המחזור החודשי, כך שייתכן שמעורבים בעניין שינויים הורמונליים. לעתים מופיעה תסמונת המעי הרגיז לאחר מחלה אחרת.