כאב ראש מצררי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 33. לפני כמה שבועות התחלתי לסבול מכאבי ראש מאוד חזקים שממוקדים בצד השמאלי, ליד הרקה. לכאבים נלוו סימפטומים נוספים, כגון דמעות ואדמומיות בעין שמאל ונזילות מהאף. הכאבים נמשכו כשעתיים, ולא היתה השפעה לכדורי אקמול שלקחתי (1 גרם לא דגדג כלל, וגם

תשובה:
ישנם דיווחים המצביעים על כך שלחץ מכני על עורק הרקה או העורק הצווארי (carotid) יכול לשפר את מצב כאב הראש אצל חולים מסוימים. ייתכן כי מתיחת הצוואר גורמת לאיזשהו לחץ על כלי דם אלה, מה שיכול אולי להסביר את ההטבה שאתה חש כאשר אתה מותח את הצוואר ימינה, אולם אי אפשר לקבוע זאת בוודאות. אתה יכול לקרוא על כאב ראש מצררי בתשובות אחרות באינפומד, וכן כאן: http://www.clusterheadaches.com/about.html