דלג לתוכן

אני סובל מצילצולים בראש מזה מספר שנים. עקב בדיקת שמיעה שעשו לי הרעשים וה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 01/01/0001 תאריך עדכון: 05/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני סובל מצילצולים בראש מזה מספר שנים. עקב בדיקת שמיעה שעשו לי הרעשים והצילצולים בלתי ניסבלים, לא ביום ובעיקר לא בלילה. אני לא יכול לישון, אני שותה יין או משקה חריף אחר כדי קצת לישון. אני מתעורר אחרי כמה שעות. לילות רבים ושלמים אני לא ישן. יש לי כ

תשובה:

נשמע שמדובר בטנטון (טיניטוס). טיפול בטיניטוס כולל קודם כל טיפול בדיכאון ובקשיי שינה שעשויים ללוות בעיה טורדנית זו. הטיפול בטיניטוס עצמו תלוי בסיבה. אם הסיבה היא זרימה גבוהה בכלי הדם באזור, ניתן לעשות פעולות כירורגיות מסוימות שיקטינו את ההפרעה. אם הסיבה היא הפרעה בשמיעה, הרי שמכשיר יעזור. אם הסיבה היא תרופות אשר פוגעות באוזן - הרי שיש להפסיקן. אך למעשה, היות והטיפול התרופתי בטיניטוס קשה ומתסכל, ישנן דרכי טיפול מועילות יותר המכוונות להתמודדות עם הטנטון בשיטת ביופידבק, או באמצעות פסיכולוגיה התנהגותית. אנא קרא עוד על הטיפול כאן: www.tinnitusjournal.com

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' רונן דבי
פרופ' רונן דבי אורתופדיה
ד"ר אורי מלר
ד"ר אורי מלר עיניים
ד"ר סיגלית כרמל
ד"ר סיגלית כרמל רפואה אסתטית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו