דימום קל – האם מחזור?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

היה לי דימום קל שהפסיק ולא המשיך, והייתי אמורה לקבל וסת ועוד לא קיבלתי. האם ייתכן שנכנסתי להריון? מה לעשות?

תשובה:
על מנת לענות על שאלתך במדוייק, חסרים פרטים, כמו אם המחזור שלך סדיר בדרך כלל, אם את משתמשת באמצעי מניעה כלשהו, ועוד. אם אינך משתמשת באמצעי מניעה, יש סיכוי קלוש שמדובר בהריון, ושהדימום הקל קשור להשרשת העובר. עם זאת, ייתכן שזה היה הדימום הווסתי שלך, שכן לא תמיד הדימומים שווים בעוצמתם ובמשכם. אני ממליצה לך לערוך בדיקת הריון ביתית (תוכלי להשיג בכל רשתות הפארם או בתי המרקחת) בשלב הראשון, על מנת שתהיי רגועה. אם הבדיקה שלילית, המתיני למחזור הבא, ואם עדיין יהיו שיבושים, פני לרופא לבדיקה. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד