ראשית דע שאין קשר בין אוסטאופיטים לכאב או הגבלה כלשהי . טעות לחשוב שהכאב וההגבלה נובעים מהאוסטאופיטים . לכולנו יהיו אוסטאופיטים רבים לכל אורך עמוד השדרה, אך רובינו לא נרגיש שום כאב . כמו כן אצל רבי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

ראשית דע שאין קשר בין אוסטאופיטים לכאב או הגבלה כלשהי . טעות לחשוב שהכאב וההגבלה נובעים מהאוסטאופיטים . לכולנו יהיו אוסטאופיטים רבים לכל אורך עמוד השדרה, אך רובינו לא נרגיש שום כאב . כמו כן אצל רבים מהסובלים מכאבי צוואר אין שום אוסטאופיט בהדמיה.

תשובה:
- נסה להניע ככל הניתן בלי כאב את הצוואר כמה שיותר, ובמיוחד באם עבודתך היא במנח סטטי (6 דקות כל שעה להניע צוואר וראש) 2- חימום עדין עוזר פעמים רבות 3- מסג' עדין לשרירים .