נער שסובל מהשתנה תכופה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 16, ובחודש-חודשיים האחרונים אני מרגיש בשעות היום צורך להשתין בערך כל שעה וחצי עד שעתיים, ולפעמים גם לעיתים יותר תכופות. בלילה, לעומת זאת, לעיתים אני מתעורר פעם אחת, ובדרך כלל לא מתעורר להשתין עד הבוקר. ממה זה יכול לנבוע ומה לעשות? אני לא שותה

תשובה:
האם אתה משתין כמות קטנה בכל פעם והבעיה היא להתאפק, או שהכמות היא גדולה? יש מספר סיבות אפשריות לריבוי שתן, כגון סוכרת, בעיות בכליות, מחלה הנקראת סוכרת תפלה (Diabetes Insipidus) ואף דלקת בדרכי השתן, למרות שהאפשרות האחרונה פחות נראית מתאימה לתיאור שלך. עליך לעבור בדיקות לבירור הבעיה, בין השאר בדיקות דם הכוללות רמת סוכר, תפקודי כליה, בדיקת שתן כללית, ובמידת הצורך - גם אולטרסאונד לכליות. אני ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה להמשך בירור. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד