האם יש בדיקה להרפס גניטלי?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם יש בדיקה להרפס גניטלי?

תשובה:

כן, יש בדיקה להרפס גניטלי. רופא יכול לקחת דגימה ממה שנראה כמו פצע של הרפס ולבחון אותו מתחת למיקרוסקופ. אתם יכולים לעבור גם בדיקת דם. בדיקת הדם מחפשת אחר נוגדנים לנגיף שהמערכת החיסונית שלכם היתה אמורה לייצר אם וכאשר נדבקתם. הנגיף HSV-2 תוקף כמעט תמיד את איברי המין, כך שאם נמצאו נוגדנים ל-HSV-2 בדמכם, כנראה שיש לכם הרפס גניטלי.

בדיקת דם המראה נוגדנים לנגיף HSV-1 פירושה כי ייתכן שיש לכם הרפס גניטלי או אוראלי. הסיבה לכך היא שהרפס אוראלי, הנגרם לרוב מן הנגיף HSV-1, עלול להתפשט לאיברי המין במהלך יחסי מין אוראלי.