סיבות אפשריות לסגירה לא רצונית של העפעפיים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

העפעפיים שלי נסגרים בפתאומיות, ללא סיבה, ואני לא יכול לפתוח אותם. אני חייב לחכות מספר דקות, ורק לאחר מכן הם נפתחים. מה גורם לכך, והאם יש טיפול או בדיקות מיוחדות שעלי לעבור?

תשובה:
אין בידי די מידע כדי לאבחן את הבעיה: כמה זמן אתה סובל מהבעיה? האם מדובר בעפעפיים של עין אחת או של שתיהן? והאם התופעה סימטרית, כלומר, מתרחשת בשתי העיניים יחד? מתי במשך היום העפעפיים נסגרים - בבוקר? בערב? ללא זמן אופייני? כשאתה עייף? האם ישנן תופעות נוספות בעיניים, כגון כפל ראיה? טשטוש ראיה? האם נלוות לכך תופעות גופניות אחרות, לא בעיניים? האם עברת ניתוחי עיניים בעבר? האם אתה סובל מדלקת עפעפיים (בלפריטיס)? האם יש הפרשות מהעפעף? אלו מקצת השאלות שהתשובות להן יכולות לתת כיוון למקור הבעיה. האבחנה המבדלת במקרה זה נרחבת, וכוללת מצב לאחר ניתוח עיניים או טראומה, בעיות עצביות כגון מיאסתניה גראביס או תסמונת הורנר, בעיה בעצב קרניאלי מספר 3, דלקת עפעפיים עם הפרשות הגורמת להידבקות עפעפיים (בעיקר לאחר שקמים מהשינה) ועוד. לייעוץ חינם על ניתוחי עפעפיים לחצו כאן >>> יתכן שזו תופעה שלא ברורה סיבתה, ושתיעלם מעצמה, אבל המלצתי היא לפנות לרופא עיניים לצורך בדיקת עיניים יסודית וכדי לקבל טיפול אם יש בכך צורך. בברכת רפואה שלמה, ד"ר עידו דידי פביאן - אינפומד