מה ניתן לעשות כאשר יש רירית רחם דקה?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי שני ילדים מהריון ספונטני. לאחר 4 שנים שבהן השתמשתי בהתקן תוך-רחמי החלטתי להיכנס שוב להריון. אני לא מצליחה כבר כשלוש שנים. לאחרונה נאמר לי שייתכן שרירית הרחם שלי דקה וזה מונע השתרשות. ממה רירית דקה נגרמת וכיצד ניתן לטפל בכך?

תשובה:
לא ברורה לי הכוונה בכך שאמרו לך ש"ייתכן" שרירית הרחם דקה - זהו פרמטר שניתן לבדיקה והערכה די במדויק בעזרת בדיקת אולטרסאונד. רירית רחם בעובי של מתחת ל-6 מ"מ נחשבת לרירית דקה, אך נשים רבות הצליחו להיכנס להריון גם כשעובי הרירית היה קטן יותר. בכל אופן, עובי רירית הרחם מושפע ממספר גורמים, כמו גיל האשה, רמת הפרוגסטרון, פוליפים, שרירנים, גרידות ועוד. לפני שמתחילים לטפל, חשוב לאבחן את מצב הרירית על ידי בדיקת אולטרסאונד, ובמידת הצורך גם לשלול פתולוגיות על ידי ביצוע בדיקת היסטרוסקופיה ולקיחת ביופסיה מרירית הרחם. הטיפולים הקיימים כוללים תוספות הורמונליות, תיקון פתולוגיות רחמיות (כמו מיומות, מחיצות ועוד), ביצוע "שריטה" ברירית ועוד. מובן שיש להתאים כל טיפול באופן ספציפי. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד