דלג לתוכן

אבקש את חוות דעתכם בנוגע לילד בן 12 שנימצא מבחינת הגובה והמשקל באחוזון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 01/09/2003 תאריך עדכון: 08/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אבקש את חוות דעתכם בנוגע לילד בן 12 שנימצא מבחינת הגובה והמשקל באחוזון החמישי ,מבדיקות שרופא המשפחה ערך לו, כגון בלוטות הורמונליות וצילום כף יד (שהראה גיל עצמות צעיר בשנה וחצי) -נאמר לנו שאין כל צורך בהתערבות חיצונית של תרופות. אבקש לציין שמשקלו ש

תשובה:

לא. סביר להניח שבקרוב הוא יחל את שלבי הגדילה ויפתח סימני מין משניים. שיא קצב הגביהה בבנים הוא רק בגיל 14 בממוצע, כך שאין מה לדאוג, בעיקר כשכל הבדיקות תקינות.

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' אלי שטיינברג
פרופ' אלי שטיינברג אורתופדיה
פרופ' צבי יואכימס
פרופ' צבי יואכימס אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
פרופ' אמיר ויזר
פרופ' אמיר ויזר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו