נערה אנורקטית מבקשת עזרה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

איך אני יכולה לדעת שאני נכנסת לאנורקסיה? אני שוקלת 40 קילו, גובהי 1.64 . אף פעם לא אכלתי הרבה, אבל בזמן האחרון אני אוכלת עוד פחות. בבוקר אני לא אוכלת כלום, בשעה 4 אני אוכלת סלט ירקות בכמות קטנה ושותה הרבה מים ומיצים. בערב לפעמים אוכלת עוגיה קטנה א

תשובה:
לפי הערכים שנתת את סובלת מתת- משקל משמעותי (כדי להגיע לגבול התחתון של המשקל התקין עליך לעלות לפחות 10 ק"ג). עם זאת, מחלת האנורקסיה אינה מוגדרת רק ע"י המשקל. מאפיינת אותה גם הפרעה בתפיסת הגוף (שבהחלט יש לך - את מספרת שאת נראית לעצמך שמנה), פחד גדול מעליה במשקל והפסקת המחזור החודשי. טוב שפנית כדי לבקש עזרה, משום שככל שמתחילים לטפל בבעיה מוקדם יותר - הסיכוי להחלמה גבוה יותר. אני מפנה אותך אל שאלה דומה שנשאלה באתר לא מזמן, ובה מפורט קצת יותר על המחלה, ומצורף מספר של קו טלפון אנונימי שמסייע לבחורות עם הפרעות אכילה. פני לשם והם יוכלו לסייע לך: http://www.infomed.co.il/questions/q_112606_14.htm