כאבים בברכיים אחרי ריקוד
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני רוקדת היפ-הופ פעמיים בשבוע, כל פעם שעה וחצי. לאחר כל אימון מרגישה כאב בברך הימנית שאני בקושי יכולה לקפל אותה. עם הזמן הכאב פוחת, אבל שוב חוזר לאחר הריקוד. מה כדאי לעשות?

תשובה:
על מנת לברר ולפתור את הבעיה יש צורך בבדיקה מלאה שתכלול : הערכה של מנח קרסוליים הערכה של יציבה כללית הערכה של אורך שרירי הרגליים מישוש ברך ושוק לחיפוש מקור הכאב בדיקת ההכנה לפני ואחרי הריקוד בדיקת ברך - יציבות / מצב הרצועות / מניסקוסים / מצב הפיקה ועוד ... לכל אלה ולעוד גורמים יתייחסו במכון הפיזיותרפיה וטיפול מתאים יומלץ. מומלץ בחום לפנות לאורתופד ובהמשך למכון פיזיותרפיה ולהתחיל בירור יסודי. עד הבדיקה אני ממליץ להימנע מפעילות הגורמת לכאב חזק כ"כ. ניתן לרקוד בעצימות נמוכה יותר או פחות זמן, אולי לשנות לסגנון עדין יותר. ניתן לנסות לרקוד עם מגן ברך ולראות אם יש שיפור. לא בריא ליצור גירוי לרקמה שברור שנפגעת מהפעילות וייתכן שהנזק מצטבר. רפואה שלמה ירון טילינגר, פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שירותי בריאות