מתי תינוקות מתחילים ללכת?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

נכדתי בת 14 חודשים. צמחו לה עד עתה שתי שיניים בלבד, והיא עדיין אינה הולכת. מבחינת הגובה - היא ב-12% תחתון. האם יש סיבה לדאגה?

תשובה:
האם נכדתך נעמדת על רגליה ונעזרת בשולחן או כסא? האם היא זוחלת? האם היא מזהה את אמה וקשורה אליה? השיניים החותכות הצדדיות אמורות לבקוע עד גיל 13 חודשים. טווח הגיל בו אמורים ילדים להתחיל ללכת נע בין גיל 9 חודשים ל-17 חודש, ולכן אם זו הבעיה היחידה, לא הייתי מתחילה עדיין בבירור רפואי. מכיוון שהיא מעט מתעכבת באופן כללי, את יכולה לפנות לרופא הילדים שיעריך ויבדוק אותה. עם זאת, אין צורך לדאוג בינתיים. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד