על מנת לאזן את רמת הכולסטרול, להעלות HDL ולהפחית LDL הומלץ לי על שימוש
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

על מנת לאזן את רמת הכולסטרול, להעלות HDL ולהפחית LDL הומלץ לי על שימוש באומגה 3 או ניאצין 500 מ"ג NFN CHOLESTEROL = 214 HDL = 37 LDL = 146 נא עצתכם: מה ההבדלים, מה עדיף, האם ישנם סיכונים בשימוש או כל עצה אחרת.

תשובה:
אכן, ניאצין מעכב את יצירת הכולסטרול הרע LDL בכבד , ויעיל מאוד להעלאת רמות HDL עד 30%. הבעיה היא שצריך מינונים די גבוהים: כדי להגיע להעלאת HDL צריך כ 1500 מ"ג, וכדי להוריד LDL כ 3000 מ"ג. לכן לעיתים מינון נמוך יותר של ניאצין ניתן בשילוב עם תרופה אחרת - למשל סימוביל. עדיף להתחיל את נטילת הניאצין בהדרגה ולעלות למינון המתאים תוך כשבוע-שבועיים, זאת משום שהוא יכול לגרום לתופעת לוואי שנקראת פלאשינג - חום ואודם בעור הפנים, גרד ובחילה. אומגה 3 הוא מרכיב בשמן דגים, שמן פשתן, שמן קנולה, שמן סויה ואגוזים. במינון גבוה של מעל 6 גרם ליום, אומגה 3 מפחית רמות טריגליצרידים, מפחית מעט את רמת ה LDL, משפיע לטובה על תפקוד דופן כלי הדם, מוריד לחץ דם ומפחית סיכון למחלות לב. הבעיה עם נטילת מינון גבוה של אומגה 3 - הפחתה ברמות ויטמין E , ייתכנו בחילות, כאבי בטן ושלשולים וטעם של דגים. לכן מומלץ לאכול דגים פעמיים בשבוע, ולשמור את הטיפול בתוספי אומגה 3 לבעלי רמת טריגליצרידים גבוהים שאינה יורדת. לפי הנתונים שמסרת, אם כן, מבין השניים עדיף לך לקחת ניאצין, בשילוב עם דיאטה מאזנת שומנים - בייעוץ עם דיאטנית ופעילות גופנית. אגב- גם שום הוכח כיעיל להורדת רמות LDL ויכול להילקח בשילוב.