דופק מהיר בצוואר וכאבי חזה כסימנים לפרפור פרוזדורי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

דופק חזק ומהיר תוקף את צווארי כל מספר דקות, ולאחר שהוא מפסיק תוקפים אותי כאבים בלב. ברצוני לציין שאני חשה בחולשה כללית וסחרחורות. על מה סימפטומים אלה מרמזים ? האם זהו סימן למחלה מסוימת או בעיות לב? מה עלי לעשות?

תשובה:
התלונות שאת מתארת עשויות לנבוע מפרפור פרוזדורים (ראי ערך זה במילון המונחים של אינפומד) או מהפרעה אחרת בקצב הלב. מומלץ שתפני לרופא המשפחה על מנת להיבדק. גם אם במהלך הבדיקה אצל הרופא קצב הלב הינו סדיר, ניתן לבצע בדיקת מוניטור הולטר, שבה מצמידים לגוף למשך 24 שעות מתקן נישא הרושם את הפעילות החשמלית של הלב. כך ניתן לאתר אי- סדירויות בקצב הלב.