ברצוני לקבל פרטים על תרופה בשם: רדוקטיל = REDUCTIL מדכאת תיאבון.
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

ברצוני לקבל פרטים על תרופה בשם: רדוקטיל = REDUCTIL מדכאת תיאבון.

תשובה:
רדוקטיל היא תרופה ממשפחת התרופות המעכבות ניצול חוזר של חומרים המשפיעים על פעילות המוח - סרוטונין, נוראפינפרין ודופאמין. התרופה עובדת במנגנון דומה לתרופות נוגדות דיכאון, אך כיוון שהיא נתגלתה כבעלת השפעה חזקה על דיכוי תיאבון, שימושה המרכזי הוא לירידה במשקל. תופעות לוואי שכיחות כוללות עצירות, כאב ראש, יובש בפה, עליית לחץ דם, הזעת יתר, עלייה בקצב הלב, וקושי בשינה. התרופה נמצאה כיעילה בירידה במשקל ובשמירה על משקל נמוך לאורך זמן, אך כיוון שיש לה תופעות לוואי, היא ניתנת רק לאנשים בריאים עם עודף משקל ניכר, בשילוב עם תוכנית לפעילות גופנית ודיאטה, והיא אסורה לבעלי יתר לחץ דם בלתי מאוזן, מחלות לב, לאחר שבץ מוחי ובשילוב עם תרופות מסוימות.