דלג לתוכן

שימוש ברדוקטיל עם טבעת בקיבה לאחר קיצור קיבה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 01/12/2008 תאריך עדכון: 09/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

יש לי טבעת בקיבה כבר שלוש שנים. אני מעוניינת ליטול רדוקטיל כדי לרדת במשקל. האם זה אפשרי? מה יהיו ההשלכות של זה?

תשובה:

אין התוויית נגד לשימוש ברדוקטיל באדם שעבר ניתוח קיצור קיבה עם טבעת בקיבה. אבל אני רוצה להדגיש ששימוש בתרופות לשם הורדה במשקל אינו פתרון לבעיית השמנת יתר, ושהוא רק עוזר לשמור על כוח הרצון לעשות שינוי באורח החיים ואת השינוי הפסיכולוגי הנחוצים על מנת להצליח בהורדת המשקל, וחשוב יותר - בשמירה על המשקל התקין לאורך זמן. בכך, התרופה אינה שונה מניתוח לקיצור קיבה, שאף הוא אינו בא במקום הקפדה על אכילה נכונה, כוח רצון ומשמעת עצמית. בנוסף, לנטילת תרופות תמיד יש תופעות לוואי, ולכן כדאי להימנע מהן כאשר אין הכרח לקחתן. מידע נוסף על התרופה תוכלי לקרוא באינדקס התרופות של פורטל אינפומד. http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=341

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר גרסיאלה קורס כרמון
ד"ר גרסיאלה קורס כרמון פסיכיאטריה
פרופ' יעקב שכטר
פרופ' יעקב שכטר אונקולוגיה
ד"ר דניאל קדר
ד"ר דניאל קדר אורולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו