לפני זמן מה, בערך כשלוש שנים, הייתי בעת פעילות ספורטיבית מאומצת (שחיה).
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני זמן מה, בערך כשלוש שנים, הייתי בעת פעילות ספורטיבית מאומצת (שחיה). המים היו קרים. לפתע הרגשתי מן מתיחה באזור המפשעה ולאחר מישוש באזור חשתי שאין בשק האשכים את האשכים אך הם נמצאו טיפה למעלה מהשק. לאחר זמן קצר הם ירדו חזרה לשק. מאז בכל פעם שאני

תשובה:
נראה שמדובר בתופעה נורמלית של רפלקס קרימסטרי. בשק האשכים סביב האשך יש שריר ושמו קרימסטר, והוא האחראי על קירוב האשכים לבטן. כאשר הגוף נחשף לקור, השריר מתכווץ ומקרב אותם למעלה לגוף, כך שהם נראים כאילו הם חסרים בשק, ואז הטמפרטורה שלהם עולה. את הרפלקס ניתן גם להפיק ע"י נגיעה בצד הפנימי של הירך. בכל מקרה כדאי לבצע בדיקה אצל הרופא שלך ליתר בטחון.