רמות פריטין וברזל גבוהות לאחר טיפול בברזל תוך-ורידי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 42. לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח של מעקף קיבה, וכיום יש לי בעיית תת-ספיגה של ברזל. קיבלתי ברזל בכדורים וזה לא עזר. עברתי לטיפול בעירוי ברזל של 200 מ"ג. רמת הברזל וגם רמת ההמוגלובין היו נמוכים מאוד. עברה שנה, עברתי בדיקות דם תקופתיות, והתו

תשובה:
רמות הברזל והפריטין (המשמש כ'מחסן' של הברזל) בדמך אכן גבוהות מעט מהנורמה, והדבר מעיד על יעילות הטיפול שאתה מקבל. חשיפה ממושכת לרמת ברזל גבוהה בדם עלולה לגרום נזק למערכות שונות (הכבד, הלב, המפרקים ועוד), אבל במקרה שלך אין סכנה כזאת, כיוון שהפחתת תדירות הטיפולים, קרוב לוודאי שתשיב את הערכים לגבולות התקין. מובן שמומלץ להמשיך לעקוב אחר רמת הברזל, רמת הפריטין ורמת הטרנספרין, כדי לוודא שזה אכן מה שקורה. איחולי בריאות, ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד