סיבות אפשריות לכאבים במפרק הירך
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 53, סובלת כחודש מכאבים חזקים במפשעה מצד שמאל עם הקרנה לאזור הירך, וכן מכאבים באזור האגן מצד שמאל. לאחר בירור אצל אורתופד, צילומים, ושלילת הרניה בעקבות בדיקת אולטרסאונד, טופלתי בזריקת וולטרן אחת ובכדורי ארקוקסיה במשך 10 ימים. נתבקשתי לעשות מ

תשובה:
לא ציינת אם הכאבים הופיעו באופן הדרגתי או באופן חד, וכן אם קדמה להם חבלה. כאבים במפרק הירך עלולים לנבוע מסיבות שונות - ניווניות, חבלתיות, מהפרעה באספקת דם אזורית, תסמונות שונות, זיהומים, גידולים, או מבעיות באזורים אחרים, כמו כאב המוקרן מעמוד השדרה או מהברך. בירור יעיל מצריך בדיקה גופנית מדוקדקת, בירור הדמייתי ובדיקות מעבדה שונות. במקרים מסויימים שבהם קשה לאתר את מקור הכאב ניתן להזריק חומר הרדמה למפרק הירך כדי לשלול אותו כמקור הכאב. בנוסף, כאב במפשעה אצל נשים יכול לנבוע ממקור גינקולוגי. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד