GFR וכאב במותן
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 34, הולכת לדיאטנית. גובהי 154 ס"מ ומשקלי 64 ק"ג. כבר רזיתי, משקלי היה 67.2 ק"ג, אך בחודש האחרון עלה משקלי ב-1.5 ק"ג. שלוש פעמים חזרתי מהעבודה, נרדמתי מ-6 בערב וישנתי עד 7 בבוקר. אני עובדת קרוב לבית והעבודה לא קשה או מעייפת.

תשובה:
ערך GFR תקין הוא בין 90 ל-120. בתשובה שקיבלת כתוב שערך גדול מ-60, כך שאין לדעת מהו הערך המדויק, ולכן אין להסיק מסקנות שמשהו 'לא בסדר'. כאב במותן אכן קשור לעיתים לבעיה בכליות, וכדי לשלול זאת יש לבצע בדיקות נוספות כמו בדיקת סונר של הכליות ודרכי השתן, בדיקת CT ועוד. אני ממליצה לך לשוב לרופא המטפל שלך כדי לקבל הסבר מפורט יותר על תוצאות הבדיקות שעשית. ד"ר ורד אסטרחן - אינפומד