דלג לתוכן

פריקה של הקוקסיקס (עצם העוקץ)

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/01/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

לבני בן ה- 18+ יש כאבים חזקים בגב התחתון במשך תקופה ארוכה. בצילום CT של הגב התחתון נמצא כי ישנה פריקה של הקוקסיקס (coccyx). הטיפול שהוצע עבורו - טיפול פיזיותרפי לקוקסיקס להורדת כאבים. בני קיבל טיפול פיזיותרפי במשך כמה שבועות, אך הכאבים חזרו בתום הטיפול. היום הוא סובל מאוד, בעיקר במצבי ישיבה, עמידה, תנוחות מסוימות ואפילו שכיבה במצב מסוים. האורתופד שראה אותו הציע לשקול כריתת הקוקסיקס, וגם פרופסור שביקר אצלו לחוות דעת שניה המליץ אף הוא על ניתוח. שאלתי: במידה ויחליט על אפשרות של ניתוח, האם יש סיכון? ואם כן - מהו? האם לחכות בקשר לניתוח או כבר לעשותו? האם ישנה אפשרות אחרת פרט לניתוח כריתה? גם בצבא רוצים לדעת מהו הצעד הבא, כי בינתיים הגיוס מתעכב.

תשובה:

אין הכרח בניתוח, שכן אין במצבו סיכון. במידה ויחליט על התערבות ניתוחית הוא עושה זאת עקב פגיעה באיכות החיים. כריתת הקוקסיקס אכן מהווה ברוב המקרים טיפול מוצלח בכאב ממקור הקוקסיקס, אך יש בהחלט סכנה לזיהום בניתוח זה עקב קרבת המקום לפי הטבעת. ניתן לנסות זריקות לפני התערבות ניתוחית. דר' מיכאל מילגרם "המרכז הישראלי לניתוחי עמוד שדרה" - אסותא.
רופאים בתחום
ד"ר מוחמד תלס
ד"ר מוחמד תלס אורתופדיה
ד"ר אריה אבידר
ד"ר אריה אבידר עיניים
ד"ר אנה פדואה
ד"ר אנה פדואה יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו