ניתוח גיד אכילס
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מהם היתרונות של ניתוח בגישה פתוחה לתיקון הקרע על פני ניתוח בגישה מילעורית?

תשובה:

היתרון העיקרי של טיפול ניתוחי בגישה פתוחה לתיקון קרע בגיד אכילס הוא הסיכון המופחת יחסית להיווצרות של קרע חוזר של הגיד לאחר זמן. בניתוח בגישה פתוחה, הסיכון לקרע חוזר עומד על 1.4% כאשר יש חזרה מוקדמת לתנועתיות ועד 2.2% כאשר החזרה לתנועתיות היא איטית, בעוד שהסיכון לקרע חוזר בניתוח מילעורי עומד על 3.6% עם חזרה מוקדמת לתנועתיות ועד-6% כאשר החזרה לתנועתיות היא איטית. כמו כן, הסיכון לפגיעה עצבית ב-Sural nerve קטן יותר בניתוח בגישה פתוחה מאשר מילעורית. הדבר נובע ככל הנראה מכך שהשדה הניתוחי פתוח כולו, וניתן לזהות יותר בבירור את כלי הדם והעצבים מבלי לגרום להם נזק.