חומצה פולית, ויטמין B12 ו-CPK
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 22 וחצי, לפני כחצי שנה ערכתי סט בדיקות דם כללי ונמצא כי רמת הוויטמין B12 אצלי נמוכה מאוד (כ-120). בהתייעצות עם הרופא הוחלט על טיפול בכדורים. לקחתי כדורי B12 במשך 3 חודשים, וכחודש לאחר מכן ערכתי בדיקת דם נוספת. בבדיקה זו אכן עלה ערך הוויטמין B1

תשובה:
רמת הוויטמין B12 כעת מצויינת, אך רמת החומצה הפולית גבולית. חומצה פולית נמצאת בין השאר בירקות ירוקים מרובי עלים, בפירות הדר, בשעועית ירוקה, באפונה, בכבד ובשמרים. היום יש דגני בוקר מועשרים בחומצה פולית. הקפד לאכול מזונות עשירים במרכיב זה. לא נראה כי יש קשר בין רמת ה- CPK הגבוהה לבין רמת החומצה הפולית. ד"ר שירי אורי - אינפומד