דלג לתוכן

פרוגילוטון וכניסה להריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/01/2010 תאריך עדכון: 16/05/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 37, סובלת מהיפרפלזיה פשוטה ללא אטפיה. כעת אני מטופלת בפרוגילוטון כאמצעי להסדרת המחזור. ברצוני לדעת מהו מועד הביוץ על מנת להימנע מהריון. האם תרופה זו מגדילה את הסיכויים להיכנס להריון מעבר לסיכוי שישנו להיכנס להריון ספונטני?

תשובה:

אני מניחה שאת מתכוונת להיפרפלזיה של רירית הרחם, ואכן, לצורך טיפול במחזור לא סדיר שנובע מכך, מומלץ להשתמש בפרוגילוטון. לא ציינת כמה זמן את נוטלת את התוסף ההורמונלי, מתי היה המחזור האחרון ועוד פרטים שנחוצים כדי להעריך את מצבך, שבלעדיהם לא אוכל לאמוד את זמן הביוץ. אם המחזורים אכן יהפוך לסדיר, סיכוייך להיכנס להריון ישתפרו. אם את מעוניינת להימנע מהריון, עלייך להשתמש באמצעי מניעה אחר שאינו הורמונלי (למשל קונדום). ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר מיכאל פאול
ד"ר מיכאל פאול עיניים
פרופ' שלמה ללצ'וק
פרופ' שלמה ללצ'וק כירורגיה
ד"ר יונתן וייס
ד"ר יונתן וייס פנימית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו