דלג לתוכן

רואקוטן וקוליטיס

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/01/2010 תאריך עדכון: 17/05/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

הבן שלי, בן 23, שוקל להתחיל טיפול ברואקוטן (Isotretinoin). הוא סובל גם מקוליטיס ומטופל בסלאזופירין, וגם מאסתמה, ומשתמש לעיתים רחוקות במשאף. האם יש בעיה בנטילת התרופה החדשה על רקע הבעיות הקיימות והתרופות האחרות?

תשובה:

ישנם בספרות הרפואית כמה תיאורים של מקרים של מחלת מעי דלקתית (דלקת כיבית של המעי הגס, ulcerative colitis ומחלת קרוהן) אשר החלה לאחר טיפול בתרופה איזוטרטינואין. מדובר במקרים נדירים, ולא ידוע המנגנון המקשר בין הטיפול התרופתי לבין מחלת המעי. בכל זאת, להערכתי, זה מספיק בשביל להיזהר עם נטילת התרופה בבחור שכבר סובל מהמחלה. אני לא שוללת קטגורית את השימוש בה, אבל אני בהחלט חושבת שצריך לחשוב פעמיים. בכל מקרה חובה לעדכן את רופא העור לגבי מחלות הרקע והטיפול התרופתי לפני שמחליטים אם לקחת את התרופה או לא. ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר איתן ראט
ד"ר איתן ראט חוות דעת משפטית
ד"ר עדי אדר
ד"ר עדי אדר נוירולוגיה
ד"ר מרסלו שפיץ
ד"ר מרסלו שפיץ חוות דעת משפטית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו