ניתוח מלעורי לכריתת פריצת דיסק
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מדוע אסור לשבת או להתכופף לתקופה ממושכת לאחר ניתוח מלעורי לתיקון פריצת דיסק?

תשובה:

לאחר ניתוח לתיקון פריצת דיסק יש לשמור על מנוחה מרובה לגב, הכוללת חוסר כיפוף מרבי, שעלול לגרום לקרע בחתך הניתוחי וללחץ על החוליות שבהן טיפלו. לפיכך, אסורה הישיבה לפרקי זמן ארוכים (מעל 10 דק'), וניתן לשבת רק לצרכי נוחיות או אכילה. בשאר הזמן מומלץ להישאר זקופים או בשכיבה. המנוחה לאחר הניתוח עלולה להיות מייגעת אולם חיונית להצלחת הניתוח, ולשיפור משמעותי של הסימפטומים הנוירולוגים הנלווים לפני הניתוח.