בלסטוציסטיס הומיניס
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 65. מה הסימפטומים של הטפיל Blastocystis Hominis? מה הנזק אם הוא לא מטופל הרבה זמן? מה הטיפול המומלץ? האם יש לבצע בדיקות לאחר הטיפול?

תשובה:
בלסטוציסטיס הומיניס הוא אחד מטפילי המעיים הנפוצים. הטפיל מועבר מאדם לאדם בעיקר בתנאים של היגיינה ירודה. הידבקות בטפיל לא תמיד מתבטאת בתסמינים (סימפטומים) כלשהם, אך יכולה לגרום לטווח רחב של תסמינים, החל ביציאות רכות וכלה בשלשול חריף או כרוני ובכאבי בטן. הימצאותו של הטפיל מציגה בעיה אבחנתית, שכן לעתים קרובות הוא מאותר בצואה של אנשים הסובלים מסימפטומים של מערכת העיכול, רק משום שנערכה הבדיקה, בלא שהוא הגורם לסימפטומים הללו. לפני התחלת הטיפול בטפיל יש לוודא כי הטפיל הוא אכן הגורם לתסמינים, דבר שנעשה על ידי שלילת גורמים אפשריים אחרים. לא ידוע על נזק שעשוי להיגרם אם לא מטפלים בטפיל. אם מחליטים לטפל בו, הטיפול המומלץ הוא אנטיביוטיקה מסוג מטרונידאזול (פלג'יל) למשך שבוע. ניתן לבצע בדיקת צואה חוזרת לנוכחות טפילים לאחר הטיפול, אולם זה לא הכרחי. די אם התסמינים חולפים. איחולי בריאות, ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד