דלג לתוכן

שאלה

אני בת 62, משתמשת בפרואף כבר שנים (מעט, רק בלילה). שום דבר אחר לא עוזר. בלילה נחיר נסתם, שנתי לא רצופה. פי וגרוני נדבקים מיובש. רק פרואף עוזר (בעיקר כשאני מצטננת בחורף). לפתע הופסק ייצור הפרואף (כנראה בגלל ספורטאים ששתו אותו). אין לפרואף תחליף עם

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/08/2010 תאריך עדכון: 10/05/2013
1 דקות קריאה

תשובה:

נשמע שאולי את סובלת מנזלת אלרגית כרונית. התכשיר פרואף הכיל סטרואידים וגם תרופה סימפטומימטית המכווצת כלי דם. היום לא מומלץ לעשות שימוש ממושך בתכשירים המכילים תרופות סימפטומימטיות להקלה על גודש האף במשך זמן (יותר מכמה ימים), שכן האף "מתרגל" לתרופות אלו לאחר כמה ימים של שימוש רצוף, והשפעתן פוחתת. לעומת זאת, טיפול מקומי בסטרואידים דרך האף נחשב לטיפול יעיל ובטוח לנזלת אלרגית, ואפשר להשתמש בתכשירים אלה במשך זמן רב. חשוב לציין שלוקח כמה ימים של טיפול עד שמרגישים בהבדל, ושישנם לא מעט תכשירים מסוג זה בשוק כגון פליקסונאז ואחרים. אם את מצטננת, אפשר להשתמש גם בתכשיר המכיל חומר סימפטומימטי כגון אוטריוין למשך כמה ימים, עד שההצטננות עוברת. בכל מקרה, אני ממליץ לך לגשת לרופא המשפחה או לרופא אף-אוזן-גרון על מנת שיוכל לבדוק אותך ולהמליץ על טיפול שיתאים לך. בהצלחה! ד"ר יעקב אולך - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר ליאורה אברמוב
ד"ר ליאורה אברמוב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר בועז רפפורט
ד"ר בועז רפפורט הפרעות קשב וריכוז
ד"ר אריה לידור
ד"ר אריה לידור יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו