נגע בנרתיק שמזכיר הרפס
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 31. בפעמים האחרונות שבהן קיימתי יחסי מין הרגשתי כאבים חזקים באיבר המין וגם אחר כך, עד שבפעם האחרונה נאלצתי להפסיק באמצע. בדיקה אצל רופא נשים העלתה חשד שמדובר בהרפס, אך הוא אמר שהוא לא בטוח. הפצע שהרופא גילה לא נראה כמו שלפוחית, אלא יותר כמו אפ

תשובה:
זובירקס (אציקלוביר) היא תרופה המיועדת לטיפול בהרפס. ניתן להשיג את התרופה בצורת משחה, קרם, וטבליות פומיות (טבליות הניטלות דרך הפה). משחות מאושרות לשימוש גם באיברי המין ואפילו בעיניים אם צריך. ישנם סוגים שונים של אציקלוביר, של חברות שונות, ולכל תכשיר יש התוויה נפרדת. יש לוודא שאכן קנית את מה שרשם לך הרופא. לא ניתן לחוות דיעה על אופי הפצעים מבלי לראות אותם. ייתכן שמדובר בזיהום על רקע אחר, אך יכול בהחלט להיות שמדובר בהרפס. גם אם נזהרתם, לפעמים "מפספסים". (אולי היה מין אורלי?) אני מניחה שבקרוב יגיעו תשובות המעבדה ותוכלי לדעת במה מדובר. זידובאל (מטרונידאזול) הוא תכשיר המיועד לטיפול בזיהומים חיידקיים אנאירובים וכן בזיהומים הנגרמים על ידי חד-תאיים. התכשיר ניתן להשגה בצורת משחה, ג'ל, טבליות, זריקות, תרחיף ועוד. אני מניחה שהעלון המצורף לתרופה מתייחס לכל מגוון צורות השימוש. תופעות הלוואי הנפוצות בשימוש קשורות למערכת העיכול (כאבי בטן, בחילות וכו'), והן מתרחשות בעיקר כשמדובר בנטילה פומית (דרך הפה), ובשילוב עם אלכוהול. לא נראה שהבחילה שחשת קשורה לג'ל הנרתיקי שמרחת. בברכת רפואה שלמה ופתירת התעלומה בקרוב. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד