דלג לתוכן

שאלה

לפני כשבועיים התחלתי לקבל קומדין כיוון שאובחנתי כסובלת מסינדרום APLA לאחר לידה. במשך שישה חודשים טופלתי בקלקסאן. עם קבלת התרופה שערי החל לנשור בצורה חמורה ביותר. קראתי באחת התגובות לשאלה דומה כי התופעה נדירה אך קיימת, וכי היא תחלוף עם סיום הטיפול.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/11/2009 תאריך עדכון: 03/07/2013
1 דקות קריאה

תשובה:

נשירת שיער אכן מוכרת כתופעת לוואי לטיפול בקומדין. שכיחותה של התופעה, לפי מחקרים שונים, נעה בין 5% ועד ל-78%! התגובה מיוחסת למינון הקומדין הגבוה ביותר, ולא למשך הטיפול. בדרך כלל נשירת השיער אינה קיצונית, והשיער שב וצומח לאחר הפסקת השימוש בקומדין, אבל יש בספרות הרפואית דיווחים על הפסקת הנשירה למרות המשך הטיפול בקומדין. לפי הספרות הרפואית, חומר בשם ubidecarenone במינון של 30 מ"ג ליום יכול לטפל בנשירת שיער הנגרמת על ידי קומדין גם אם ממשיכים להשתמש בתרופה. הוא נמצא בתוך Coenzyme Q10, שעליו תוכלי להרחיב את הקריאה כאן: http://www.medicinenet.com/coenzyme_q10_.../article.htm

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר מיכאל היימס
ד"ר מיכאל היימס עיניים
ד"ר מיכאל מרגוליס
ד"ר מיכאל מרגוליס אורתופדיה
ד"ר נמרוד נחמיאס
ד"ר נמרוד נחמיאס אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו