כאבים בירך מסוג אישיאס (סיאטיקה)
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 63. יש לי כאבים חזקים בירך שגורמים להקרנה לכל הרגל, שבגללם התחלתי לצלוע. האורתופד קבע שזה אישיאס. נגד הכאבים הוא הציע לקחת אקמול או אופטלגין, כיוון שאני מטופלת בכדורים נגד לחץ דם. מהי מחלה זו? האם יש טיפול אחר? מה עושים נגד הכאב והצליעה?

תשובה:
המונח אישיאס משמש לעיתים במקום המונח סיאטיקה (Sciatica) - גירוי העצב הסקיאטי. עצב זה הוא עצב גדול היוצא מעמוד השדרה המותני בכמה גבהים על ידי כמה שורשים, ומעצבב כמה מבנים ברגל. גירויו עלול לנבוע ממחלות פנימיות בעמוד השדרה, כגון לחץ בשל פריצת דיסק או שינויים ניווניים אחרים בעמוד השדרה, או לחץ ממקור חיצוני לעמוד השדרה, כמו שריר או מבנה אחר הלוחץ על העצב. לצורך התאמת טיפול יעיל, רצוי לאבחן את מקור הכאבים. ברוב המקרים טיפול נגד כאבים או נגד דלקת הוא הטיפול הראשוני, אך מומלץ, כאמור, לנסות למקם את מקור הכאב. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד