האם עקמת היא מחלה תורשתית?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מכירה בחור שעבר בגיל ההתבגרות ניתוח עקב עקמת בגב. האם המחלה תורשתית? האם לילדיו יש סיכוי גבוה ללקות בעקמת יותר מלשאר האוכלוסיה?

תשובה:
עד היום, אין מידע ברור לגבי הגורמים להופעת עקמת אצל מתבגרים. ברור שלגורם הגנטי יש משקל, אך אין עוד הוכחות ברורות לכאן או לכאן. מה שבטוח הוא שמי שעבר ניתוח בגלל עקמת, יהיה מודע מאוד לגילוי מוקדם של התופעה אצל ילדיו כשיהיו לו. היום, טיפולים פיזיותרפיים וניתוחים מאפשרים לילדים ולמתבגרים הלוקים בעקמת לחיות חיים רגילים לחלוטין, ולעסוק בכל ספורט שהם רוצים. בברכה, קתרין אטל - פיזיותרפיסטית