כיצד ניתן לוודא לאחר ניתוח כריתת בלוטת התריס כי לא נותרה רקמת בלוטה/ גידול?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

כיצד ניתן לוודא לאחר ניתוח כריתת בלוטת התריס כי לא נותרה רקמת בלוטה/ גידול?

תשובה:

לאחר ניתוח לכריתת בלוטת התריס בשל סרטן של הבלוטה, מבצעים בדיקה באמצעות קליטת יוד רדיואקטיבי, לצורך איתור אזורי רקמה/ גידול שלא הוסרו בניתוח. יוד רדיואקטיבי הוא יוד מסומן במולקולה גרעינית, אשר קולטת צבע בסריקה. תאי בלוטת התריס קולטים לפעילותם התקינה את מולקולת היוד (לצורך הפרשת ההורמון). לפיכך, במידה וקיימים תאי שנותרו מהבלוטה לאחר הניתוח, כולל תאי גידול, הם ייקלטו את היוד המסומן וייצבעו בסריקה.כך ניתן לעקוב אף על חזרה של מחלה לצורך מעקב. בדיקות נוספות שניתן לבצע כוללות בדיקות CT-PET או MRI.