האם לאחר ניתוח מתיחת צוואר יהיו לי צלקות או כתמים בולטים על העור?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם לאחר ניתוח מתיחת צוואר יהיו לי צלקות או כתמים בולטים על העור?

תשובה:

לרוב ע"י בחירת מנתח פלסטי בעל ניסיון, ניתן למזער את הופעת רקמת הצלקת, או לפחות למקמה במיקום מוסתר יחסית, מאחורי האוזן או מתחת לסנטר ובאזורים מוסתרים ע"י שיער. למרות זאת, קיימים אנשים אשר מבחינה גנטית נוטים לייצר יותר רקמת צלקת (קלואיד), ולאו דווקא ניתן לחזות תופעה זו מראש. לגבי הופעת כתמים או פיגמנטציה על העור, לרוב אין בעיה שכזו, אלא במקרים בהם היו כתמים רבים בולטים לפני הניתוח, אשר עלולים להיראות מתוחים יותר על גבי עור הצוואר.