מהו הטיפול לקדם רעלת הריון ולרעלת הריון?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מהו הטיפול לקדם רעלת הריון ולרעלת הריון?

תשובה:

התרופה האמיתית היחידה לקדם רעלת הריון ולרעלת הריון היא לידת התינוק.

קדם רעלת הריון קל (לחץ דם מעל 140/90 המתרחש לאחר עשרים שבועות הריון אצל אשה שלא חוותה יתר לחץ דם קודם לכן ו\או כמות קטנה של חלבון בשתן – ניתן לטיפול במעקב זהיר בבית החולים או בבית יחד עם הגבלת פעילות.

אם עדיין לא הגיע הזמן ללידה, ניתן לשלוט במצב עד שאפשר יהיה ללדת את התינוק בבטחה. ייתכן שהרופא ירשום לך מנוחה במיטה, אשפוז או תרופות כדי להאריך את ההריון ולהגביר את סיכויי הוולד שלך לשרוד. אם ההריון קרוב לתומו, ייתכן שהלידה תואץ.

הטיפול לקדם רעלת הריון חמורה (בעיות בראייה, בעיות בריאות, כאבי בטן, מצוקה אצל העובר או סימנים ותסמינים אחרים) עלולים לחייב טיפול חירום – לידה יזומה של התינוק – למרות גיל ההריון.

בין הטיפולים האחרים נכללים:

  • הזרקת מגנזיון לווריד בכדי למנוע שבץ המקושר לרעלת הריון.
  • מתן הידראלאזין או תרופה אחרת נגד יתר לחץ דם בכדי למנוע עלייה קיצונית בלחץ הדם.
  • מעקב אחר צריכת הנוזלים.