מחזור לא סדיר אחרי הפסקת גלולות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני ובעלי מנסים להיכנס להריון, ורק בשלושת החודשים האחרונים (לאחר נטילה ממושכת של גלולות) הסתדר לי המחזור, והוא מופיע כל 28 יום. לאחר בדיקה ביתית מסתבר שיום הביוץ הוא לאחר 15 יום, אולם המחזור האחרון הגיע לאחר 31 יום. אני בודקת כל יום בבדיקה ביתית ויום הביוץ לא מופיע גם לאחר היום ה-18. מה יכולה להיות הסיבה? האם בעקבות איחור המחזור האחרון יתאחר יום הביוץ? או לא יופיע כלל?

תשובה:
ייתכן מאוד שהמחזור שלך עדיין לא סדיר, ולכן יום הביוץ משתנה מעט. המשיכי לעקוב גם בימים הבאים, ובדקי שוב באיזה הפרש ימים מגיע המחזור הבא. אולי הוא לא יגיע? אולי את כבר בהריון? האם עשית בדיקת הריון? שווה גם לגשת לגינקולוג ולהתייעץ איתו בנושא. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד