דלג לתוכן

סיבות להפלה טבעית

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/06/2005
1 דקות קריאה

שאלה:

עברתי גרידה בשבוע 9 להריון ראשון בעקבות היעדר דופק בעובר (באולטרסאונד). לאחר הגרידה טופלתי באוגמנטין דרך הווריד ובהמשך דרך הפה (עקב חום שנע סביב 37.5). אני מוטרדת מהסיבות האפשריות להפסקת התפתחות העובר. האם שימוש במשחת סינטומיצין על פצע בתוך האף למשך 3 ימים עלול לגרום למות העובר ?

תשובה:

את עברת גרידה בשל הפלה נדחית, כלומר, מוות תוך- רחמי של העובר לפני שבוע 20. הפלות ספונטניות הן סיבוך נפוץ ושכיחותן מגיעה ל - 10-20% מסך ההריונות בשליש ראשון. גורמי סיכון להפלה: גיל מבוגר של האם, הפלה קודמת, מספר הריונות גדול בעבר, עישון, צריכת אלכוהול, קוקאין, חום אצל האם, קפאין, רמת חומצה פולית נמוכה. סיבות להפלות: עובריות: פגמים כרומוזומליים - מהווים 50% מההפלות מומים מולדים טראומה - ישירה לאזור הרחם או לאחר דגימת סיסי שיליה או דיקור מי שפיר אמהיות: עיוותים בצורת הרחם - רחם דו- קרני, מחיצה ברחם וכו'. זיהום אצל האם מחלות אנדוקרינולוגיות באם, למשל, יתר פעילות בלוטת התריס, תסמונת שחלות פוליציסטיות סינתומיצין (כלוראמפניקול) משתייכת לקבוצה C, כלומר, אי אפשר לשלול סיכון לעובר בשימוש בעת הריון. בניסויים על בעלי חיים התרופה נמצאה רעילה לעובר וגורמת למומים. לא נעשו מחקרים מבוקרים היטב בנשים הרות אך, היו מספר דיווחים על תסמונת התינוק האפור באימהות שקיבלו טיפול בכלוראמפניקול במהלך הלידה. עלייך להבין שההפלה הטבעית היא תופעה שכיחה בשליש הראשון של ההריון ויכולה לקרות גם אצל נשים בריאות לחלוטין. זו דרכו של הטבע למנוע לידה של תינוקות פגועים מאוד. באשר לסינתומיצין (כלוראמפניקול), למרות אי הוודאות בנוגע לבטיחות בהריון, את עשית בו שימוש מקומי אזורי על העור ולא נטלת אותו בצורת כדורים, ולכן סביר להניח שלא היתה לו השפעה לרעה על העובר.
רופאים בתחום
ד"ר נעמה מרקוס
ד"ר נעמה מרקוס יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר אלכסנדר למברג
ד"ר אלכסנדר למברג פסיכיאטריה
ד"ר עודד סתו
ד"ר עודד סתו אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו