סיבות להסתיידויות באזור באגן
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אשתי, בת 38, מתלוננת על כאב לא מוגדר באזור האגן, כל פעם בצד אחר. אורתופד הפנה אותה לצילום ושם נמצאו "הסתיידויות קטנות צמודות לאספקטים חיצוניים של האצטבולום דו"צ". מה המשמעות?

תשובה:
הסתיידויות הסמוכות למפרקי הירך, ובעיקר לחלקם שבאגן (האצטבולום) עלולות להופיע במגוון רחב של מצבים. סיבות חבלתיות הגורמות לשברים זעירים, מחלות חילוף חומרים, יצירת רקמה גרמית בתגובה לחבלה או לאחר ניתוח, ועיוותים נלווים של מפרק הירך הם חלק מן המצבים האפשריים, הקשורים להופעת מוקדים גרמיים סמוך לאגן. יתכן שלממצאים הללו יש משמעות קלינית, אך יתכן גם שאינם קשורים לכאבים שחשה אשתך. על מנת להגיע לאבחנה נחוצים בדיקה מפורטת ובבדיקות עזר לפי הצורך. בברכת בריאות שלמה ד"ר רונן בלכר - אינפומד